ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Drastično ubrzavanje memorije od 2018. godine?! Stiže nam UFS 2.1

Ako se malo podsetimo starijih uređaja koji su bili aktuelni pre samo par godina shvatićemo da su današnji pametni telefoni višestruko brži nego modeli od pre par godina. Ali napredovanje tehnologije diktira i napredovanje telefona pa se lako može zaključiti da će telefoni biti još brži, osim ako neko ne postavi granicu koja se neće prelaziti.

Ono što je sigurno je da granice još uvek nema, i da već naredne godine možemo očekivati još jedan skok. Prvo veliko unapređenje bilo je kad su uređaji umesto eMMC memorije prešli na UFS. Prvi uređaj koji je koristio UFS bio je Samsung Galaxy S6 i UFS mu je omogućio znatno brže čitanje i pisanje podataka sa memorije. Prva verzija UFS memorije omogućavala je 19000/14000 čitanja/pisanja u sekundi. Međutim imamo najavljeno još jedno poboljšanje koje očekujemo početkom sledeće godine.

UFS 2.1

Kompanija Silicon Motion Technology je uspela da solidno ubrza već brzi UFS. Najavili su novu verziju UFS 2.1 koji će imati sposobnost čitanja/pisanja 50000/40000 podataka u sekundi. Kad uporedimo brojke vidimo da će novi UFS 2.1 biti više nego duplo brži od prethodne verzije. A kada bi smo upoređivali sa eMMC memorijom dobili bi rezultat da je UFS 2.1 čak tri puta brži. Kompanija Silicon Motion Technology će praviti UFS 2.1 čipove kapaciteta do 512GB.

UFS 2.1 će imati sposobnost  50000/40000 čitanja/pisanja podataka u sekundi, i kapacitet do 512GB.

Posle ove najave možemo očekivati da će kroz par godina eMMC memorija definitivno otići u istoriju. UFS 2.1 će se nalaziti u svakom flagship uređaju dok će prethodnik UFS biti u svakom uređaju koji nije flagship. Početak proizvodnje najavljen je za ovu godinu, a semplovi su već poslati određenim partnerskim firmama.

Najnovije od kompanije Montblanc – Summit Android Wear 2.0 sat

Mobilnisvet.rs

Vesti
Prethodni članak
Google sprema čak tri naslednika Pixel smartphone-a
Sledeći članak
Telefonski transformers
test