ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Da li znate kako ispravno da napunite telefon i na koji način duže da sačuvate kvalitet baterije?

Foto: MONDO portal

Da li vas interesuje kako da vam baterija telefona duže traje? Ukoliko vas zanima, pročitajte ovaj članak, mi smo se raspitali!

Stručnjaci Battery University-ja su obavili istraživanje i naučno dokazali kako da duže traje i kako da vaša baterija sačuva najveći deo svog kapaciteta i nakon velikog broja punjenja.

U DANAŠNJIM MOBILNIM TELEFONIMA, GEDŽETIMA I DRUGIM UREĐAJIMA NAJČEŠĆE SE KORISTE LITIJUM-JONSKE I LITIJUM-POLIMERSKE BATERIJE KOJE PREMA ISTRAŽIVANJU KOJE JE POMENUTA KOMPANIJA OBAVILA, NISU OTPORNE NA „STRES“.

Usled mnogih navika koje u današnje vreme imamo, baterije se stresiraju i samim tim vremenom gube kapacitet i postaju kraćeg operativnog vremena.

Kako biste duže sačuvali kvalitetnu bateriju, pročitajte i primenite sledeće savete:

1.Isključite bateriju sa punjača kada se napuni

Kada ste napunili svoju bateruju, isključite je sa punjača. Na taj način ćete svoju bateriju izložiti manjem stresu, ali i dati doprinos očuvanju planete i uštedeti malo novca preko računa za struju.

2.Ne morate čekati da se baterija isprazni

Punite vašu bateriju bez obzira što nije prazna.

3.Završite sa punjenjem pre 100%

Sačuvaćete duže kvalitetnu bateriju.

4.Vašem telefonu ne prijaju preterana hladnoća i toplota

Apple u uputstvu za iPhone daje preporuku svojim korisnicima da u toku punjenja svog uređaja skinu zaštitne maske i futrole, da bi se telefon lakše oslobađao viška toplote.

Predstavljen Samsung Galaxy S8 i Galaxy S8+

HTC U (Ocean) sa ivicom osetljivom na dodir – Edge Sense

Mobilnisvet.rs

Vesti
Prethodni članak
Uspon Samsung Galaxy serije, kada i kako je sve počelo?
Sledeći članak
Facebook ostao bez ključnog čoveka
test