ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Da li je ovo nova Nokia 8 i kada se očekuje u prodaji? (FOTO)

Od kako je kompanija HMD Global, koja stoji iza brenda Nokia, na tržište izbacila svoje prve Android uređaje pojavile su se i spekulacije kad će se pojaviti i prvi Nokia flagship. Poznati izvor Evan Blass koji je do sada plasirao dosta pouzdanih informacija je prikazao i slike prvog Nokia flagship uređaja koji će imati naziv Nokia 8.Na slikama se navodno vidi Nokia 8 uređaj u dve boje.

Evan Blass takođe navodi da će se uređaj pojaviti na tržištu krajem jula ili početkom avgusta a da će cena biti oko 600Eur.

Ono što se do sada pojavilo od specifikacija koje se mogu očekivati su dualna kamera proizvođača Carl Zeiss sa kvalitetom od 13MP. Displej bi trebalo da bude Quad HD kvaliteta. Što se memorije tiče priča se o 4GB ili 6GB RAM memorije dok će memorija za skladištenje podataka iznositi 64GB uz mogućnost proširenja. Ono što zapravo ovaj uređaj čini pravim flagshipom je čipset Snapdragon 835 koji će navodno pokretati uređaj.

Operativni sistem će zasigurno biti Android verzije 7.1 a korisnici ovog modela će sigurno dobiti nadogradnju na Android O čim verzija postane dostupna. Ova tvrdnja zasnovana je na osnovu par činjenica:

  • Nokia koristi skoro neizmenjen Android OS, pa će vrlo lako izbaciti nadogradnju čim se pojavi nova verzija
  • Nokia je već dokazala svoju tvrdnju da će korisnicima omogućavati nadogradnje operativnog sistema na svim uređajima kada je Nokia 6 dobila nadogradnju pre Pixel uređaja o čemu smo već pisali:

Nokia 6 prva dobila nadogradnju čak i pre Google Pixel-a!

Očigledno je ostalo još malo čekanja do prikazivanja prvog Nokia flagship uređaja, nadamo se samo da je HMD Global dobro istražio tržište i potražnju kako bi se uređaj što pre pojavio i kod nas. Kakvih problema ima kompanija HMD smo već pisali a članak možete naći na linku:

Zašto su novi Nokia uređaji još uvek nedostupni na nekim tržištima?

Mobilnisvet.rs

Nokia Proizvođači Vesti
Prethodni članak
Google Pixel XL 2 dizajn prikazan u videu
Sledeći članak
Xiaomi radi na novom uređaju iz srednje klase
test