ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Da li će iPhone 9 biti najbolji Samsungov telefon?

Foto: mashable.com

Iako verovatno zvuči pomalo čudno nije u pitanju greška. Da, ovogodišnji model kompanije Apple će nositi oznaku iPhone 8, ali već su se pojavile glasine o modelu koji se očekuje u narednoj godini i koji će verovatno nositi oznaku iPhone 9. Kompanija Samsung će učestvovati u njegovoj proizvodnji.

Samsung je kompanija koja proizvodi mobilne telefoni i direktan je konkurent sa kompanijom Apple. Međutim malo ljudi zna da je Samsung jedan od najvećih proizvođača komponenti za mobilne telefone koje koriste svi ostali proizvođači. Samsung proizvodi procesore, ekrane, memorije, baterije i sve ostale komponente koje ostali proizvođači koriste za proizvodnju svojih uređaja.

Recimo kompanija Samsung je jedini proizvođač Snapdragon 835 čipseta koji se nalazi u svim flagship uređajima koji su se pojavili ove godine.

Kako navodi sajt theinvestor.co.kr, kompanija Samsung je kupila opremu za proizvodnju 7-nm čipova koje će proizvoditi isključivo za kompaniju Apple. Ako se uzme u obzir činjenica da Apple u modelu iPhone 7 koristi memorije a u modelu iPhone 8 OLED displeje koje proizvodi Samsung od bitnijih komponenti ostali su samo još čipseti.

iPhone 8 da li je ovo izgled novog Apple telefona? (FOTO)

Kako se navodi još prošlog meseca su dve kompanije potpisale ugovor o saradnji koji je potpisan upravo zbog proizvodnje ovih čipseta. Potpisivanjem ovog ugovora Samsung je sebi obezbedio dobru poziciju na tržištu a Apple dobrog proizvođača sa velikim kapacitetima.

Uporedni test otpronosti na vodu Apple iPhone 7 i Samsung Galaxy S8

Iako su Apple i Samsung direktno konkureti na tržištu, i pored toga što Samsung sigurno iritira Apple sa svojom Galaxy S serijom, očigledno da su kompanije potrebne jedna drugoj. Samsung poseduje kapacitete koji će omogućiti Apple-u da izbaci milione uređaja na tržište dok sa druge strane Apple poseduje bazu korisnika. Može se zaključiti da je Samsung bezbedan sve dok potpisuje ugovore sa kompanijom Apple i ostaće u poslu bez obzira na dešavanja na tržištu, pa čak iako im se ponovi situacija koju su imali sa Note 7 uređajem.

Mobilnisvet.rs

 

 

Apple Proizvođači Samsung Vesti
Prethodni članak
Nova verzija Galaxy S8 modela – Active
Sledeći članak
Facebook će početi da naplaćuje čitanje vesti?
test