ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Apple izgubio u žalbenom postupku, kazna 440 miliona dolara!

Foto:iphoneinformer

Bitka oko patenata između kompanija Apple i VirnetX je došla do samog kraja. Gigant iz Kupertina se žalio na raniju presudu, koja je izrečena pre godinu dana. Sada je ta presuda potvrđena.

Znači da će Apple morati da plati čak 440 miliona dolara kazne! Razlog je neovlašćeno korišćenje licenci u domenu bezbednog LTE povezivanja.

Taj mehanizam je Apple koristio u mnogim svojim rešenjima i omogućio da šira zajednica iOS programera koristi te mogućnosti. Među najpoznatijim aplikacijama koje su se oslanjale na sporne komunikacione protokole je Facetime.

Apple-u je ostala samo još jedna instanca,nova žalba višem sudu. Ipak, malo je verovati da će se izvući od plaćanja astronomske sume. Kompletan iznos od 440 miliona dolara je zbir kazne u iznosu od 302 miliona, 41 milion za troškove suđenja i advokatskih timova, dok ostatak čini iznos kojim će VirnetX biti obeštećen. Konkretno, VirnetX bi ovom presudom dobio 1,8 dolara za svaki uređaj koji je prodati koji je koristio sporan patent, uključujući tu MacBook računare, iPad tablete i iPhone telefone.

Zanimljivo je da ovaj sudski proces traje još od 2012. godine, kada je prvi put presuđeno na Apple-ovu štetu i doneta presuda kojom je morao da plati 368 miliona dolara.

Mobilnisvet.rs/GSMArena

Apple Vesti

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prethodni članak
Viber ankete, nova opcija!
Sledeći članak
Samsung: Savitljivi telefoni su budućnost