Centar za humanu tehnologiju i predstavnici mobilne aplikacije Moment sproveli su istraživanje o tome kako se korisnici aplikacija osećaju u skladu s vremenom provedenim u aplikaciji. Pitanja nisu bila zasnovana na tome da li se kaju što su ikad uključili neku aplikaciju, nego da li su žalili za vremenom provedenim u toj aplikaciji. Iako rezultati nisu šokantni, navodi LifeHacker.com sajt, neki korisnici su nakon istraživanja poželeli da ove aplikacije nisu instalirali ili da su ih koristili manje.

Aplikacije zbog kojih su korisnici zažalili najviše što su ih toliko dugo koristili su sedam iz kategorije društvene mreže, šest igara, nekoliko aplikacija za posao i dve aplikacije za upoznavanje i internet zabavljanje. Kao što pretpostavljate i sami – bez većine ovih aplikacija apsolutno je moguće i, ako i vi nakon ovog teksta osetite da ste gubili vreme, znate šta vam je činiti.

Aplikacija koja dozvoljava zainteresovanima da iskuse opcije Galaxy S9 i S9+ uređaja na svojim telefonima

S druge strane, aplikacije koje korisnici najviše uživaju da koriste su one koje nude muziku, fitnes, podkaste, čitanje ili savete u vezi sa jogom i meditacijom. Takođe, na listi su i kalendar i aplikacije za vremensku prognozu.

Među rekorderima što se zadovoljstva tiče je aplikacije Headspace, čijom upotrebom je zadovoljno čak 99 odsto korisnika!

Aplikacije zbog kojih su korisnici zažalili su, po nivou nezadovoljstva od najvećeg do najmanjeg su: Netflix, YouTube, FaceTime, WhatsApp, Snapchat, Safari, Facebook, Messenger, Instagram, Twitter, Moment, Google Maps, Spotify, AppStore.

Android korisnici lojalniji nego što se misli

Među smartfon aplikacijama koje svi imamo i koristimo same po sebi, jer su deo sistema telefona, najveće nezadovoljstvo izazivaju: Telefonska funkcija, Podešavanja, Poruke, Fotografije/Album, Beleške, Mejl, Kamera.

Mobilnisvet.rs / Vesti sa Monda