ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Android uređaji šalju lokaciju Google iako je na uređaju isključena opcija!

Korisnici kojima je Lokacija ugašena na uređajima uglavnom navode dva razloga za to, uštedu bateriju kao i čuvanje privatnosti. Međutim Quartz je sproveo istraživanje na Android uređajima koje je pokazalo da uređaji prikupljaju podatke o lokaciji koje šalju čak i kada je ugašen WiFi.

Od početka ove godine, prikupljene informacije o repetitorima su korišćene za upravljanje push notifikacijama i SMS porukama.

Kako Google navodi,  prikupljanje podataka je korišćeno za poboljšavanje brzine i perfomransi isporuka poruka na Android telefonima. Quartz procenjuje da su se informacije o lokacijama gotovo svih modernijih Android uređaja prikupljale i slale Google. Čak iako uređaj nije povezan na WiFi informacije se šalju Google preko mobilnog interneta.

Facebook Creator – konkurencija YouTube-u

Google uverava korisnike da nikada nije tražio ID uređaja i da se taj deo informacije nije koristio već se odbacivao. Osim toga Google navodi da su podaci o repetitorima kriptovani. Sve u svemu prikupljanje ovakvih podataka bez znanja korisnika, iako su korisnici ugasili opciju nije, bez obzira na razlog prikupljanja podataka nije baš lep potez od strane Google-a.

Mobilnisvet.rs

Android Aplikacije Vesti
Prethodni članak
Otkriveni detalji Galaxy S9 uređaja!
Sledeći članak
Prve fotografije Huawei Nova 3 telefona
test