ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Android O nam donosi opciju za produžavanje trajanja baterije

Google već neko vreme radi na produžavanju trajanja baterije na Android uređajima. Ovo pokušava da izvede ukidanjem aktivnosti aplikacija koje rade u pozadini. Sa pojavljivanjem nove verzije Andorid O, korisnici će dobiti i nove opcije koje se tiču baterije.

Do sada smo u podešavanjima mogli da vidimo u procentima koliko koja aplikacija koristi bateriju od poslednjeg punjenja telefona. Ovo je bila jako korisna informacija, međutim Android O ide i nekoliko koraka dalje.

Sa novom verzijom operativnog sistema ćemo moći da vidimo dodatne informacije koje se tiču potrošnje baterije.

Na primer moguće je videtu u kom trenutku aplikacija najviše koristi bateriju, da li u trenutku kada ste je koristili ili dok je radila u pozadini.

Ukoliko neka aplikacija dosta koristi bateriju dok radi u pozadini, a nije vam toliko bitna jednostavno ćete moći da je obrišete i na taj način produžite trajanje baterije. Drugačije rečeno, ukoliko igrate određenu igru i primetite da ta igra dosta koristi bateriju dok se aplikacija nalazi u pozadini, odnosno kad je ne koristite, moguće je da je reč o problematičnoj aplikaciji i možda ćete poželeti da je obrišete. Ovo je sigurno jedan od načina da se kompanije koje se bave razvojem aplikacija pozabave malo optimizacijom svojih aplikacija.

Ovo je samo jedan od načina uštede baterije koji nam donosi Android O, pored toga pisali smo o još jednoj zanimljivoj opciji koja se tiče trajanja baterije, a članak možete pročitati klikom na link.

Dok nam ne stigne Andorid O šta još možete da uradite da produžite trajanje baterije pročitajte u tekstu o pravilnom punjenju baterije.

Mobilnisvet.rs

Android Aplikacije Vesti
Prethodni članak
Lenovo sprema Moto Z2 telefon, pojavila se prva fotografija!
Sledeći članak
Novi Apple watch nam možda donosi revoluciju – merenje nivoa šećera u krvi!
test