ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Android O će imati zanimljive opcije koje će štedeti bateriju i novac

Zanimljiva opcija koja trenutno nije aktivna će vam pomoći da uštedite na potrošnji baterije a i da smanjite račun za utrošen internet na telefonu. Svi znamo da ukljućen WiFi na telefonu povećava potrošnju baterije, i iz tog razloga je preporučljivo da ga isključujemo kada ne koristimo WiFi mrežu. Međutim ukoliko zaboravimo da uključimo WiFi kada smo u dometu neke bežične mreže koju inače koristimo, uređaj tada bespotrebno koristi internet preko našeg operatera.

Novi Android O će imati opciju da uređaj sam uključi WiFi kada se nalazite u dometu mreže koja je već poznata uređaju.

Na osnovu informacija koje su trenutno poznate, uređaj će uključivati WiFi na osnovu lokacije. Lokacija uređaja je poznata Google-u, a takođe Google može i da zapamti gde se nalaze poznate WiFi mreže. Dakle nije baš teško utvrditi kada je potrebno da se uključi WiFi na uređaju na osnovu sačuvanih WiFi mreža i njihovih lokacija. Dakle ideja je da kada izađete iz dometa WiFi mreže uređaj sam isključi WiFi na vašem telefonu i da ga ponovo uključi kada se uređaj opet nađe na lokaciji gde ima sačuvanih mreža.

Opcija se pojavila na trenutnoj verziji Android O sistema, ali deluje da je trenutno deaktiviran, predpostavljamo da Google testira opciju. Nadamo se da će ova opcija biti dostupna na nekoj od novijih verzija Androida jer će zaista doneti dosta benefita korisnicima.

Da li znate kako ispravno da napunite telefon i na koji način duže da sačuvate kvalitet baterije?

Mobilnisvet.rs

Android Vesti
Prethodni članak
Tizen operativni sistem koji koristi Samsung ima 40 sigurnosnih problema!
Sledeći članak
Apple naručio 70 miliona zakrivljenih OLED displeja od Samsunga
test