ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Android gubi trku sa iOS na teritoriji SAD

Foto: ccm.net

Kantar Worldpanel ComTech je danas objavio statistiku vezanu za operativne sisteme koje koriste smartphone uređaji. Na osnovu izveštaja može se videti da Android gubi trku za tržište SAD-a. Istraživanje je rađeno za prvi kvartal ove godine i kada se uporede rezulati sa istraživanjima rađenim za isti kvartal prethodne godine može se videti blagi pad. Sa druge strane Apple je zabeležio pad na Azijskom tržištu.

Kada se pogleda statistika prodatih uređaja, u Americi Apple ubedljivo drži prvo mesto u SAD-u sa ukupnim udelom od 36,5%, dok samo iPhone 7 i 7Plus čine čak 20,1% od ukupno prodatih uređaja. Što se tiče kineskog tržišta, Apple je zabeležio pad na 16,2% što je za 3,8% manje nego prošle godine u prvom kvartalu.

Android je zabeležio pad u prodaji na teritoriji SAD-a ali je zato povećao svoju zastupljenost na Kineskom i Evropskom tržištu. Android na Kineskom tržištu ima udeo od 83,4% što je za 4,3% više dok je u Evropi popravio svoj rezultat za 2,2% i sada je udeo 78,3%.

Kojim telefonima su korisnici najzadovoljniji?

Foto: phonearena.com

U Evropskoj uniji nema više rominga!

Mobilnisvet.rs

Android iOS Vesti
Prethodni članak
Da li je ovo jedna od najboljih reklama?
Sledeći članak
Čitač otiska prsta ugrađen u displej! (VIDEO)
test