ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Alcatel 5 – pristupačna cena za elegantan dizajn

Alcatel je prešao dug put u proizvodnji mobilnih telefona. Poznat je kao jedan od prvih proizvođača mobilnih uređaja. U poslednjih par godina vodeće pozicije je preuzelo nekoliko proizvođača i Alcatel je zaostao u trci. Međutim deluje da se Alcatel još uvek nije predao i da se polako vraća u trku sa ovogodišjnim modelima. Alcatel je na sajmu u Barseloni predstavio nekoliko modela od kojih se svakako izdvaja Alcatel 5. Alcatel 5 spada u uređaje srednjeg ka nižem cenovnom rangu sa cenom koja će biti oko 250 eura i može se reći da ima odličan odnos cene i kvaliteta.

Dizajn

Jedna od bitnijih stavki u dizajnu uređaja je svakako ekran. Alcatel 5 poseduje ekran dijagonale 5,7 inča sa odnosom strana 19:8. Ono što svakako zapada za oko je odnos ekrana i kućišta. Alcatel 5 ima prilično tanke levu i desnu ivicu kao i donju. Malo se izdvaja gornja ivica koja je nešto veća međutim ukupan rezultat nije loš jer je odnos ekrana u odnosu na kućište oko 77%.

Alčcatel 5 je napravljen pretežno od plastike što je i očekivano s obzirom na cenu uređaja. Dimenzije uređaja su 152.3 x 71.1 x 8.4 mm. Uređaj je prilično tanak što svakako doprinosi elegantnom izgledu.

Ekran

Ekran je još jedna stavka gde je Alcatel uštedeo kako bi omogućio da uređaj košta ispod 300 eura. Alcatel 5 poseduje IPS LCD ekran dijagonale 5,7 inča sa rezolucijom od 720p. Interesantno za ovaj uređaj je što boje zapravo ne izgledaju toliko loše što je obično slučaj sa IPS LCD ekranima u ovoj rezoluciji.

Čipset i memorija

Alcatel 5 pokreće MediaTek MT6750 koji svakako ne spada u čipsete vrhunskih perfomansi. Po karakteristikama Mediatek MT6750 je sličan Snapdragon 652 čipsetu. Mediatek MT6750 radi na 1,5GHz sa 8 jezgara. Uređaj poseduje 3GB RAM memorije i 32GB memorije za čuvanje podataka. Sve navedene karakteristike smeštaju Alcatel 5 u rang prosečnih uređaja.

Kamera

Alcatel 5 ima kameru 12MP sa otvorom blende F2,2. Kamera poseduje autofokus kao i dual led blic. Prednja kamera je dualna gde je druga kamera širokougaona. Prednja kamera je kvaliteta 13MP i takođe poseduje blic. Interesantna je opcija koju poseduje prednja kamera, ukoliko uređaj tokom fotografisanja uoči tri ili više osoba automatski će uključiti kameru sa širokugaonim sočivom kako bi svi stali na fotografiju. Vrlo zanimljiva opcija i interesantno je da ni jedan proizvođač nije napravio slično rešenje do sada.

Zaključak

 

Alcatel 5 je pristupačan uređaj sa odličnim dizajnom i novim opcijama koje su prilično interesantne, dok su mu mane ekran kao i čipset koji je malo ispod proseka. Alcatel 5 svakako nije namenjen naprednim korisnicima koji su zahtevniji već prosečnim korisnicima kojima kvalitet slike na ekranu ili brzina uređaja nije prioritet u odabiru uređaja.

Pročitajte još vesti sa ovogodišnjeg MWC sajma u Barseloni:

Sony predstavio Xperia XZ2 i XZ2 Compact – specifikacije, dizajn, cena

MWC 2018: Vratio se legendarni Nokia 8110 telefon

Nokia 7 Plus i Nokia 8 Sirocco predstavljeni u Barseloni

Samsung predstavio Galaxy S9 i S9+ specifikacije, dizajn, cena i utisci

Mobilnisvet.rs

Alcatel Proizvođači Vesti
Prethodni članak
Poznato je kada će biti predstavljen Xiaomi Mi Mix 2S
Sledeći članak
MWC 2018: Alcatel predstavio tri nova telefona – cena ispod 200 evra!
test