ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

8 glasina o karakteristikama novog modela S8 kompanije Samsung

Novi Galaxy S8 uveliko puni novinske kolone iako još uvek nema zvaničnih podataka od kompanije Samsung. Ono što možemo da predpostavimo je da će uređaj biti predstvaljen u prvom kvartalu 2017 godine ili početkom drugog kvartala. Takođe jedna od pretpostavki je da će novi Galaxy S8 koštati oko 800 eur kada bude pušten u prodaju.

1. Neki insajderski izvori tvrde da će novi S8 model imati displej koji pokriva mnogo veći deo prednje strane telefona u odnosu na dosadašnje modele, mada mi verujemo da će novina biti ta da će sve verzije S8 modela imati zakrivljen ekran, što nije bio slučaj do sada.

2. Sledeća glasina je vezana za čitač otiska prstiju. Navodno će novi model imatu ugrađen čitač u okviru displeja, ovo će omogućiti Samsungu da odbaci svoj prepoznatljivi home taster na kome se do sada nalazio čitač otiska prstiju. Verovatnoća da će se čitač naći u okviru displeja je velika, jer većina proizvođača čitača otisaka prstiju je razvila tehnologiju da čitač može neometano raditi kroz staklo i metal, tako da se čitač može postaviti bilo gde na telefonu. Da li će Samsung odbaciti home taster ostaje da vidimo.

3. Još jedna od novina o kojoj se šuška je displej osetljiv na jačinu dodira. Postoje glasine da Samsung već testira ovu tehnologiju koja bi trebalo da bude dostupna na modelim S8 i S8 edge. Ukoliko se ispostavi da je ova glasina tačna, ova funkcija bi svakako izdvojila Samsung u odnosu na ostale proizvođače jer se ova funkcija kod ostalih očekuje tek za jednu do dve godine. Ova glasina se čini veoma istinita i pravo je čudo da Samsung već nije najavio ovako nešto.

4. Model Note 7 je za sobom ostavio veliku goruću rupu u Samsungovoj floti, i ako je verovati glasinama tu rupu će popuniti Galaxy S8 plus sa displejom dijagonale 6,2″. Navodno model S8 plus će imati opciju S-Pen ali olovka neće biti u sastavnomd elu kućišta kao što je bilo u slučaju modela Note, već će se prodavati odvojeno od telefona kao dodatna oprema. Sve ovo ima smisla s’obzirom da je najavljeno da se model Note više neće proizvoditi.

5. Jedna od novijih glasina je da će modeli S8 i S8 edge vezana je za audio mogućnosti novog modela. Naime predpostavlja se da će novi model imati u sebi stereo zvučnike. Takođe predpostavka je da bi zvučnici mogli da budu Harman s’obzirom da je Samsung ne tako davno izvršio akviziciju audio giganta za skromnih 8 milijardi dolara. Još uvek nije poznato kako će zvučnici biti pozicionirani ali ono što je sigurno je to da će zvuk biti vrhunskog kvaliteta.

6. Jedna od novina koje se očekuju tiče se prednje kamere. Pretpostavlja se da će kamera biti 8MP što je značajno unapređenje u odnosu na 5MP koliko je imao prethodni model. Za sada nema ideje da li će Samsung dodati još neku opcija tipa led blic na prednjoj kameri ili možda čak duplu prednju kameru. Ono što je jako izvesno je da će prednja kamera kod novog modela imati auto fokus što će omogućiti mnogo oštrije slike sa različitih udaljenosti.

7. Desktop experience! Ukoliko je ovo zaista tačno, a nadamo se da jeste, ovo će uneti velike promene na tržištu. Naime izvor navodi da Samsung testira novu opciju koja bi omogućila korisnicima da svoj uređaj povežu sa eksternim monitorom i pretvore ga u pravi mali desktop računar. Takođe biće omogućeno povezivanje perfirerija kao što su miš i tastaura. Ukoliko se ova glasina ispostavi kao tačna, nadamo se da je Samsung dobro unapredio korisnički interfejs telefona kako bi se mogućnosti maksimalno iskoristile.

8. Poptuno očekivano je da će se novi model S8 pojaviti sa trenutno najjačim procesorom na tržištu. Nagađanja su da će uređaje za američko tržište pokretati Snapdragon 835, dok će se u modelima za internacionalno tržište nalaziti Exynos 8895, čip koji zvanično još nije proizveden. Glasine su da će čip biti octa-core od kojih će četiri jezgra biti Exynos M2 (brzina do 2,5Ghz) a druga četiri jezgra Cortex A53 (brzina do 1,75Ghz). Obe verzije procesora će biti sličnih karakteristika.

Posle svega navedenog možemo samo da kažemo da jedva čekamo predstavljanje novog modela, isto tako nas zanima i odgovor konkurencije. Samsung kao i do sada pomera granice u svakom segmentu.

Samsung Vesti
Prethodni članak
Baterije u telefonima više neće moći da se zapale i eksplodiraju
Sledeći članak
Pogledajte kako je trebalo da izgleda prvi iPhone. Ne biste ga prepoznali! (VIDEO)
test